Over het consult

Het 1e consult

Wanneer u een afspraak maakt voor een eerste consult, krijgt u van mij een intakeformulier dat u van te voren kunt invullen en dat we aan het begin van het consult zullen doornemen en eventueel aanvullen. Zo winnen we de tijd die we kunnen besteden aan uw verhaal.

Tijdens het eerste consult gaat u mij zo veel mogelijk vertellen over datgene waar u last van heeft. Daarnaast ga ik u vragen stellen om een helder beeld van u als uniek mens te krijgen. Een eerste consult duurt meestal tussen de 1,5 à 2 uur.

Na afloop van het consult ga ik voor u op zoek naar een passend homeopathisch medicijn en draag ik er zorg voor dat u het geneesmiddel thuisgestuurd krijgt via de Hahnemann Apotheek BV.

Het vervolgconsult

Tijdens een vervolgconsult evalueren we hoe het met u gaat en of het homeopathisch geneesmiddel zijn werk doet of dat we moeten bijsturen. We borduren ook voort op het eerste consult waarbij ruimte is om eventueel nog wat dieper op zaken in te gaan. Tevens kan het zijn dat er nog nieuwe dingen aan bod komen die we kunnen meenemen in het totaalbeeld. Een vervolgconsult duurt meestal tussen de 1 à 1,5 uur.

Na afloop van het consult kan ik u laten weten wat de vervolgstappen gaan zijn qua geneesmiddelinname. Soms is het goed om het geneesmiddel te herhalen of om het in een andere dosering in te nemen, soms is het beter om te wachten en soms is het nodig om van medicijn te wisselen.

Tevens spreken we af of er een vervolg afspraak gemaakt moet worden en zo ja op welke termijn.

Het telefonisch consult

Het kan zijn dat u tussen 2 afspraken door wilt overleggen over uw behandeling.  Dit kan praktisch zijn wanneer u wat verder weg woont of wanneer zich een verandering  heeft voorgedaan waarvan u het wenselijk acht dat ik daarvan op de hoogte ben. Een telefonisch consult duurt maximaal 30 minuten.

Tussentijdse evaluaties of vragen mag u natuurlijk ook altijd gewoon e-mailen naar barbara@hoogendoornhomeopathie.nl